MrMadhawk en av de första att backa WHM

By Tomas Nordström

17 September 2017

När de allra första spadtagen togs kring idén att utveckla ett hockeyspel till mobil, fanns det några välkända hockeypersonligheter som direkt backade upp idén. En av dem är Johan “MrMadhawk” Svensson, som driver Sveriges största hockeyblogg. När vår hockeyresa gjorde ett stopp i Malmö tog vi en fika och presenterade spelet inför releasen.

MrMadhawk har gjort sig känd som den som nästan har bättre koll på hockeyns spelarmarknad än sportcheferna själva, åtminstone har han flera gånger om varit först med några riktigt stora avslöjanden inom svensk hockey. Därför var det kanske många av er som hajade till när han under fredagskvällen släppte avslöjandet om att Jimmie Ericsson skulle uttala sig om sin framtid under lördagen. Jimmie, den förra landslagskapteten, som rehabiliterar en skada och som flitigt har jagats av journalister under sommaren för ett svar om framtiden. Nu började de att jaga honom igen, men några svar kom inte förrän under lördagen när reklamfilmen “Hockeyresan fortsätter” släpptes på bland annat Aftonbladet och Expressen. En film som anspelar på Zlatans comebackfilm "The Journey Continues".
- Det var en riktigt cool idé till PR-trick, säger Johan.

Vi träffas på ett fik inne på Emporia nära Malmö Arena. Johan bor ett stenkast ifrån, och kommer snart att flytta ännu närmare.
- Självklart är det bra att ha nära till arenan, men jag gillar också området. Det är riktigt fint här.
Johan syftar på området runt Hyllie där Sveriges största och finaste hockeyarena byggdes och invigdes i november 2008, sedan dess har köpcenter och bostäder upprättats runt om. En utveckling som för tankarna till WHM och hur du som manager kan bygga upp ett eget exklusivt arenaområde.

Johan var en av de som tidigt investerade i idén kring spelet. För i det läget fanns inte så mycket mer än en idé och en plan för utförande.
- Det lät som ett spännande projekt där jag även kan bidra själv med min räckvidd.

När vi nu träffas igen två år senare är spelet färdigt att släppas i Sverige och Johan kan testspela det för första gången.
- Jag är ingen van managerspelare så det kan nog ta lite tid att sätta sig in i det, men jag ser fram emot det, säger Johan samtidigt som han registrerar sitt lag, och när det kommer till att välja sitt lagnamn behöver han inte fundera länge.
- “MrMadhawk” får det bli.

Samtidigt som Johan premiärspelar WHM står också en ny hockeysäsong för dörren. Johan var tidigt ute med att tippa Brynäs som mästare i SHL.
- Jag har inte sett någon anledning att ändra mitt ursprungstips, möjligtvis har jag underskattat Växjö något, men Brynäs är fortfarande min favorit.

Framtiden får utvisa om Johans experttips sitter, samt hur höga höjder “MrMadhawk” kommer att nå i WHM.

16 September 2017

"Forres" hockeyhjärna bakom taktiken i WHM
Han har av många kallats “Sveriges skarpasta hockeyhjärna”, vilket härstammar från det höga antal högskolepoäng han samlat, men också för hans taktiska egenskaper på isen. Under förra våren hörde Erik…

7 June 2017

Feedback helps us improve World Hockey Manager
Since Christmas, WHM has been available in the hockey crazy Czech Republic. Now, we are turning to the next country with a strong hockey tradition – our neighbors, Finland. At the same time, we have r…

5 May 2017

Predict the Hockey World Championships to win a Samsung Galaxy S8!
To win the phone, just follow World Hockey Manager on social media, share the post and predict who will finish 1-4th in the World Championships before May the 17th. The first one who made the correct …