Linköpings veteranduo återförenade i ny guldjakt

By Tomas Nordström

21 September 2017

Hockeyresan har idag tagit sig till Linköping, där vi möter upp ytterligare två personer som betytt mycket under resan mot att förverkliga drömmen om World Hockey Manager. Den hemvändande poängsprutan Tony Mårtensson och Linköpings-kaptenen Niklas Persson. Efter onsdagens träning sätter vi oss i restaurangen på Saab Arena och avnjuter en buffé med utsikt över isen.
 - Jag vill vinna SM-guld med LHC, sen lägga av och satsa fullt ut på WHM, garvar Niklas.

Det var annars Tony Mårtensson som var först med att intressera sig för satsningen på spelet. Han hade precis vunnit Gagarin Cup (som slutspelet i ryska KHL kallas) tillsammans med bland andra Jimmie Ericsson, när hockeyspelet först kom på tal. Jimmie nämnde planerna om spelet för Tony, som snabbt blev intresserad.
 - Dels var det kul att det var ett hockeyspel, och dels kändes det kul att kunna hjälpa till.
Tony rekommenderade det vidare till fler hockeystjärnor och det visade sig finnas ett stort intresse bland hans gamla lagkompisar. Det var mycket tack vare Tonys tidiga engagemang som GTG snabbt började växa.

Medan vi väntar på Niklas, som gör intervjuer inför morgondagens hemmapremiär mot Växjö, startar Tony upp spelet.
 - Jag är redan på Level 4 på arenan, säger Tony och visar upp skapelsen. Arenan har han valt att döpa till ”Cloetta Center” som hemmaborgen hette senast Tony spelade i Linköping. Då öste han in poäng tillsammans med målkungen Mattias Weinhandl och Linköping var snubblande nära klubbens första SM-guld.
 - Vi föll på målsnöret två år i rad. I ena finalen hade vi 2-0 i matcher och 2-0 i match 3. Det var bittert. 
Därefter har Tony spenderat sju säsonger utomlands, först i Ryssland och de senaste två åren i Schweiz, för att nu komma tillbaka och jaga det där guldet i LHC igen.

Niklas ansluter till middagen, med en rejäl tallrik som är fylld nästan en decimeter till höjden.
 - Det är sallad under, så mest luft ändå, flinar Niklas.
Även Niklas har tagit en liknande resa i sin karriär. Till Schweiz via några år i Ryssland och sedan tillbaka till Linköping inför säsongen 15/16. Målet är att ta det efterlängtade SM-guldet med ”Cluben”, som laget kallas.
 - Vi har en bra mix av ungt och rutinerat, så det ska bli spännande. Samtidigt finns det många lag som är jämnbra där uppe i toppen, säger Niklas.
De vill inte blicka längre än den säsongen som kommer.
 - Nu är vi i den åldern att man tar det säsong för säsong och känner av hur kroppen känns, säger Niklas och Tony nickar instämmande.

Förutom SM-guld är releasen av World Hockey Manager något annat som varit efterlängtat. Niklas fick tidigt tips om spelet genom Tony, och var inte sen att haka på själv. Efter releasen i lördags han han varit ivrig på att förbättra sitt lag.
 - Jag vet inte om jag ska köra Mårtensson-stuket och köpa ihop ett lag eller ta det mer varsamt, men det är mer komplicerat än jag trodde samtidigt som det är enkelt att använda, väldigt lätt att navigera runt, säger han och tillägger.
 - Det ska bli intressant att med tiden testa olika taktiker och se vad som funkar. Jag har hittills testat fyra forwards i power play eftersom de har mycket bättre offensiva egenskaper än mina backar. Vi får se om det ger resultat.
Med över 100 landskamper på meritlistan kan det vara värt att lyssna på Niklas tips.

Spelet har även spritt sig i omklädningsrummet hos LHC.
 - Minst halva laget spelar nog redan, säger Tony.
 - Men jag såg att det var nån skum klubb som var i topp i fanligan i Sverige där, det måste vi göra något åt, säger Niklas med glimten i ögat.
Niklas syftar då på Skellefteå som hittills lockat flest fans till spelet än så länge.

I kväll väntar så hemmapremiär för Linköping mot Växjö. Kampen om det efterlängtade SM-guldet kan starta, men frågan är…
SM-guld i vår eller bli etta i världen i WHM?
 - Haha, då måste jag nog svara SM-guld i vår, för då kan jag lägga av och satsa fullt ut på WHM, säger Niklas.

Posted in WHM, World Hockey Manager, Tony Mårtensson, Niklas Persson, Linköpings HC, SHL

19 September 2017

Martin Lundberg vill se fler Växjöfans i WHM
Om vi börjar med det sistnämnda. Förutom Martin ansluter även Janne Pesonen och Andrew Calof till Lakers den här säsongen. Sedan tidigare fanns redan Arvid Lundberg på plats. Fyra spelare som alla spe…

7 June 2017

Feedback helps us improve World Hockey Manager
Since Christmas, WHM has been available in the hockey crazy Czech Republic. Now, we are turning to the next country with a strong hockey tradition – our neighbors, Finland. At the same time, we have r…

7 February 2017

How to develop your players in World Hockey Manager
A key factor for success as a manager is to train and develop players. Let’s take a closer look at how to do it in World Hockey Manager.Player AttributesEach player has a rating between 1-99 separated…