Martin Lundberg vill se fler Växjöfans i WHM

By Tomas Nordström

19 September 2017

Vår hockeyresa fortsätter från Skåne och en bit norrut, närmare bestämt till Växjö. Där hittar vi Martin Lundberg, den forne Skellefteå-ikonen, som via en sväng till Nordamerika är ett av nyförvärven i Växjö Lakers den här säsongen. Martin är även en av de som hjälpt till i bakgrunden med att få Gold Town Games att växa.
Vi sågs över en, numera under den här resan, obligatorisk “kaffe med WHM”, där vi även pratade SHL-premiär, överlevnadsläger och hur det kan komma sig att så många gamla Skellefteåspelare nu finns i Växjö
.

 

Om vi börjar med det sistnämnda. Förutom Martin ansluter även Janne Pesonen och Andrew Calof till Lakers den här säsongen. Sedan tidigare fanns redan Arvid Lundberg på plats. Fyra spelare som alla spelade tillsammans i Skellefteå AIK under säsongen 2015/16.
Är det så att ni har rekommenderat varandra till sportchefen Henrik Evertsson?
- Nej, inte direkt, men Henrik hörde sig för om Pesonen innan han blev klar. Honom känner jag väldigt bra.
Det har annars varit stor spelaromsättning i Växjö under sommaren, hur är känslan i laget?
- Det är ett grymt gäng. Vi åkte på ett överlevnadsläger till en sjö i närheten, där fick vi genomgå övningar som är bland det tuffaste jag varit med om.
Som vad då?
- Vi fick dyka och göra olika övningar i iskallt vatten bland annat, det var nästan som i en amerikansk militärfilm, men det förde gruppen samman och vi har en väldigt skön känsla i laget nu.

När samtalet glider över till WHM konstaterar vi snabbt att antalet Växjö-fans fortfarande är relativt få i spelet jämfört med topplagen Skellefteå AIK, Djurgården och Modo, som tagit en tidig och tydlig ledning.
- Det måste vi ändra på, bra att du kommer hit och promotar, säger Martin med ett flin.

Martin har hunnit spela ett par dagar och har hittills vunnit sina matcher, men har trots det en väldigt hög omsättning bland sina coacher. En coach har redan fått gå och han sparkar en till medan vi pratar. Tre coacher på tre dagar trots idel segrar - kraven är onekligen tuffa i “Sunnanå HC”, som Martin valt att namnge sin klubb.

Han ser annars fram emot de kompisligor som planeras att släppas i en nära framtid.
- Vi håller igång med fantasyligor till Premier League så länge, det är riktigt kul. Jag ser fram emot att slå dem även i WHM.

När Martin sedan hittar in till klubbens akademi och rekryterar en ny junior lyckas han få tag på en riktig guldklimp.
- Fyra av fem stjärnor i potential!
Målvakten heter Viktor Karlsson och är en 17-åring med 21 stjärnor i kvalité. Kanske är det en spelare laget kan bygga sina framgångar runt under de första säsongerna i World Hockey Manager.


Vi dricker upp kaffet och skiljs åt. Närmast väntar seriepremiär för Växjö Lakers hemma mot Brynäs IF. Säsongen är äntligen igång för Martin, i dubbel bemärkelse.

Posted in Martin Lundberg, Växjö Lakers, Växjö, Lakers Lakejer, SHL, World Hockey Manager, WHM